شفقنا- جلسه بررسی توسعه و نگهداری شبکه حمل و نقل جاده ای و ریلی کشور ظهر امروز به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار شد.
به گزارش شفقنا، در این جلسه مهندس محمد محبر توسعه بخش حمل و نقل کشور را یکی از رویکردهای اصلی دولت سیزدهم عنوان کرد و گفت: باید به گونه ای برنامه ریزی شود که توسعه راه آهن و شبکه جاده ای از جمله بزرگراه ها و بزرگراه ها، در اسرع وقت برای انجام کارهای بیشتر. زیرا شبکه حمل و نقل ستون فقرات توسعه کشور است.
معاون اول رئیس جمهور توسعه خطوط ریلی و جاده ای کشور را پیش نیاز توسعه ترانزیت در کشور برشمرد و افزود: اگر ترانزیت رونق پیدا کند و اهداف تعیین شده در این بخش محقق شود، در مدت زمان کوتاهی می توانیم ترانزیت را رونق بخشد. سرمایهگذاریهای انجام شده برای توسعه را بازیابی میکند.» ما حملونقل ریلی و جادهای کشور خواهیم بود.
وی بر اهمیت توسعه حملونقل ریلی در کشور تاکید کرد و خاطرنشان کرد: توسعه شبکه ریلی نقش گستردهای در رشد اقتصادی و رفاه اجتماعی و ایجاد اشتغال دارد و با توجه به همسایگی ایران با 15 کشور، توسعه خطوط ریلی کشور گامی رو به جلو است که برای استفاده از ظرفیت ترانزیتی حائز اهمیت بوده و باعث کاهش خسارات جانی و مالی در تردد خودروها می شود.
مهندس محبر در ادامه با یادآوری اینکه منابع دولت برای توسعه حمل و نقل ریلی و جاده ای نسبتا محدود است، بر لزوم ایجاد تنوع در تامین منابع مالی لازم تاکید کرد و گفت: جذب سرمایه برای مردم، مشارکت بخش خصوصی و استفاده از روش تامین مالی می تواند کمک شایانی به تسریع روند توسعه حمل و نقل در کشور کند، در غیر این صورت تنها با منابع دولتی نمی توان به اهداف تعیین شده در بازه زمانی معقول دست یافت.
وزارت راه و فواید عامه موظف شد برای هر یک از پروژهها، کریدورها و خطوط ریلی و جادهای در دست ساخت، بسته پیشنهادی جذب سرمایهگذاری و روشهای مختلف تامین مالی را تهیه و برای تصویب نهایی ارائه کند.
معاون اول رئیس جمهور افزود: دولت حمایت ها، حمایت ها و مجوزهای لازم را برای وزارت راه و شهرسازی برای استفاده از اعتبارات مردمی و منابع مالی بخش خصوصی و خارجی انجام خواهد داد و لازم است این وزارتخانه برنامه هایی را در این زمینه اجرا کند. راهی که مردم و بخش خصوصی را به سرمایه گذاری در پروژه های حمل و نقل ریلی و جاده ای تشویق می کند.
وزیر راه و شهرسازی در این جلسه با اشاره به افزایش دو و نیم برابری حمل و نقل بار در ترانزیت ریلی در سال گذشته، بر هدف این وزارتخانه برای تحقق کامل شبکه حمل و نقل جاده ای و ریلی در کمترین زمان ممکن تاکید کرد. و افزود: با تامین اعتبار لازم می توان در سال آینده 293 کیلومتر بزرگراه و 858 کیلومتر بزرگراه و 1000 کیلومتر راه آهن در برنامه کوتاه مدت توسعه راه اندازی کرد.
در این جلسه معاونان وزارت راه و شهرسازی گزارش هایی از آخرین وضعیت پروژه های حمل و نقل کشور از جمله راه آهن و ریلی و همچنین شبکه راه و بزرگراهی کشور ارائه کردند و ضمن تشریح آخرین وضعیت موجود، اعتبارات لازم را برای حفظ شبکه حمل و نقل جاده ای و ریلی و همچنین ایجاد و تکمیل پروژه های مربوط به توسعه راه آهن و حمل و نقل جاده ای ارائه کرد.
در این جلسه مقرر شد وزارت راه و شهرسازی ظرف مدت 3 هفته بسته ها و روش های تامین مالی را برای اجرای پروژه های اولویت دار در مرحله اجرا و همچنین حفظ و نگهداری کشور تدوین و ارائه کند. شبکه حمل و نقل جاده ای و ریلی