
شفقنا- رئیس اداره بیماری های آب و غذای وزارت بهداشت با تایید افزایش تعداد مبتلایان به اسهال، تاکید کرد: کرد.
به گزارش شفقنا، دکتر مریم مسعودی فر با اشاره به اینکه معمولاً با شروع فصل بهار و تابستان افزایش بیماری های گوارشی منتقله از طریق آب و غذا پیش بینی می شود، گفت: در این دو سال به دلیل محدودیت ها تماسی با آنها وجود ندارد. بسیاری از عوامل بیماری زا و بنابراین با شروع فصل تابستان تعداد اسهال و استفراغ افزایش می یابد.
وی تاکید کرد: با افزایش موارد ثبت شده بیماران مبتلا به اسهال حاد و آبکی، از نظر وبا و سایر میکروارگانیسم ها آزمایش خواهیم کرد. بررسی های انجام شده در آزمایشگاه های مرجع وزارت بهداشت نشان می دهد که عامل حادترین اسهال عوامل ویروسی هستند.
وی گفت: ویروس ها بسیار مسری هستند. این ویروس ها در عفونت های گوارشی محدود هستند و مدت کوتاهی دارند، اما در عین حال بسیار مسری هستند و می توانند افراد زیادی را مبتلا کنند.
اسهال ویروسی نیازی به آنتی بیوتیک ندارد
وی نحوه انتقال این ویروس را تماس انسان به انسان و مصرف آب و غذای آلوده عنوان کرد و گفت: بهداشت، شستن دست ها به مدت 20 ثانیه، شستشوی صحیح میوه ها و سبزی ها و جلوگیری از کم آبی بدن، اجتناب از تماس با بیمار از بیرون به ویژه گروه های آسیب پذیر مانند کودکان، افراد مسن و افراد با سیستم ایمنی ضعیف ضروری هستند.
رئیس اداره بیماری های آب و غذا وزارت بهداشت گفت: ضعف و بی حالی شدید و از دست دادن هوشیاری از نشانه های کم آبی شدید بدن است که در این صورت و همچنین در صورت مشاهده خون در مدفوع، شما را از دست می دهد. باید بره دکتر
وی که در یک برنامه رادیویی صحبت می کرد، در پایان گفت: اسهال های ویروسی نیازی به مصرف آنتی بیوتیک ندارد و نباید خودسرانه مصرف شود مگر اینکه با دستور پزشک این کار را انجام دهد.