شفقنا- دسترسی آزاد و آزاد به متون علمی و پژوهشی می تواند تخلفات علمی و پژوهشی مانند جعل داده ها و سرقت ادبی را شناسایی کند. و به جلوگیری از وقوع آنها کمک کنید. به همین دلیل برنامه ریزی و تشویق پژوهشگران به ارائه پایان نامه و پایان نامه می تواند به بهبود این وضعیت کمک کند. بر اساس آخرین آمار ایرانداک، موسسات زیر نظر وزارت علوم بیشترین تعداد ثبت پایان نامه و پایان نامه و همچنین تشابه را داشته اند.
به گزارش شفقنا از ایسنا، در سال 1396 قانون پیشگیری و مبارزه با تقلب در تهیه مقالات علمی به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و مفاد اجرایی آن در سال 1388 به تصویب هیأت وزیران رسید.
بر اساس تبصره 9 این قانون، حوزه های علمیه و همچنین دانشگاه ها، پژوهشکده ها، مؤسسات آموزش عالی، پژوهشکده های ملی فناورانه، سازمان های دولتی و غیردولتی موظفند پیشنهاد (پیشنهاد)، پایان نامه و پایان نامه را به دانش آموختگان خود ارائه کنند. و فارغ التحصیلانی که طبقه بندی نمی شوند در سامانه های پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرندک) ثبت و کپی کنند.
این قانون برای هر پرداخت مالی سرپرستان، مشاوران و داوران و همچنین امتیاز ارتقای آنها و همچنین دانشجویان، گواهی ثبت و بارگذاری پرونده و مقایسه این مدارک را الزامی میکند.
ایرانداک برای اجرای این قانون «سامانه مشابه» و «سامانه ملی ثبت پیشنهادها، اینها و اینها» را راه اندازی کرد.
آخرین آمار از عملکرد ایرانداک نشان می دهد که روند سالانه ثبت پایان نامه و پایان نامه در ایراندک تا سال 1388 روند رو به رشدی داشته و در سال های 1399 و 1400 نسبت به سال 1398 کاهش یافته است.
دانشگاه ها و مؤسساتی که بیشترین تعداد ثبت پایان نامه و پایان نامه را دارند
بر اساس آخرین آمار ایرانداک در سال تحصیلی 1399-1399، در مجموع 458 موسسه، نزدیک به 70000 موسسه متقی و 368 موسسه بالغ بر 47000 پروپوزال در سامانه ثبت کرده اند. وزارت علوم، آموزش عالی غیرانتفاعی و جهاد دانشگاهی و دانشگاه آزاد اسلامی موسساتی هستند که بیشترین تعداد پایان نامه، پایان نامه و پروپوزال (پیشنهاد) را دارند و سمینارها ثبت نام نمی کنند.
بر اساس این آمار، دانشگاه های شهید بهشتی، فردوسی مشهد و تبریز به ترتیب بیشترین تعداد ثبت پایان نامه و پایان نامه و دانشگاه های فردوسی مشهد، تربیت مدرس و شهید بهشتی بیشترین تعداد ثبت پروپوزال را در سامانه ایرانداک داشته اند.
دانشگاه ها و مؤسساتی که خواستار تشابهات بیشتر بودند
سیستم “Similar” به طور خودکار نوشته های مشابه را بازیابی می کند، این آثار را نشان می دهد و میزان شباهت و منبع همان اطلاعات را نشان می دهد. در سال تحصیلی 1499-1399، نزدیک به 36000 استاد و 190000 دانشجو عضو سیستم همفکران از 631 موسسه حدود 222000 درخواست از این قبیل داشته اند.
اکثر این درخواست ها توسط وزارت علوم، موسسات غیرانتفاعی و جهاد دانشگاهی و دانشگاه پیام نور ثبت شده است. سمینارها نیز حداقل درخواست های مشابه با هفت درخواست داشتند.
در سال تحصیلی 1399-1399 دانشگاه های تهران، فردوسی، مشهد و شیراز در رتبه های اول تا سوم قرار گرفتند.
از جمله مجلات علمی یکی از اعضای سامانه همندجو؛ مجله فقه و مبانی حقوق اسلامی، مجله تحقیقات کاربردی روانشناسی و انتشارات دانشگاه امام حسین (ع) از اول تا سوم مشابهت هایی داشته اند.
همچنین در بین همایشها، همایش ملی پژوهشهای نوین دانشگاهی در معماری و عمران، کنگره ملی ساختمان دانشگاه شیراز و کنگره ملی ساختمان دانشگاه صنعتی سهند بیشترین شباهت را در سال تحصیلی 1399-1399 داشتند.
سهم زنان و مردان در ثبت پایان نامه و پایان نامه
بر اساس آمار پایان نامه ها و پایان نامه های ثبت شده در ایراندک در سال تحصیلی 1399-1399، حدود 47 درصد از پایان نامه ها و پایان نامه ها مربوط به بانوان و 52 درصد مربوط به آقایان است. همچنین مشخص شده است که زنان بیشتر پایان نامه و مردان بیشتری پایان نامه نوشته اند.
کدام کشورها بیشترین پایان نامه و پایان نامه را ثبت کرده اند؟
در راستای اجرای قانون پیشگیری و مبارزه با تقلب، از آبان ماه 1397، از طریق سامانه ملی ثبت پروپوزال، پایان نامه و پایان نامه و با همکاری سازمان امور دانشجویان، نسخه الکترونیکی پایان نامه ها و پایان نامه های فارغ التحصیلان ایرانی خارج از کشور ارائه می شود. پذیرفته شده. این مدارک پس از کنترل ایرانداک و تایید سازمان امور دانشجویان ثبت می شود. در سال تحصیلی 1399-1399 تعداد 694 نفر از متدینین در این سامانه ثبت نام کردند.
فارغ التحصیلان از سه کشور ایتالیا، آمریکا و کانادا بیشترین پایان نامه و پایان نامه را داشتند.
ایجاد دسترسی آزاد به متون علمی و پژوهشی و ایجاد دسترسی آزاد به این متون می تواند از رخنه ها جلوگیری کرده و تخلفات علمی و پژوهشی مانند جعل داده ها و سرقت ادبی را شناسایی کند. کمک. دسترسی آزاد همچنین می تواند دید، خوانایی و استناد به منابع تحقیق را افزایش دهد. با توجه به اینکه یکی از مشکلات مقالات در کشور کمبود استناد است، همچنین شناسایی تخلفات در تحقیقات، برنامه ریزی و تشویق پژوهشگران و مؤسسات به ثبت پایان نامه، پایان نامه و سایر منابع پژوهشی می تواند به بهبود این وضعیت کمک کند.