به گزارش خبرگزاری موج آذربایجان شرقی، جلال رحیم زاده وی با اشاره به اجرای قرارداد کشت محصولات کشاورزی در آذربایجان شرقی گفت: در این طرح که امسال برای نخستین بار در برخی استان های کشور به صورت پایلوت اجرا می شود، دو محصول گندم و دانه های روغنی با احتساب 200 میلیون تومان در نظر گرفته شده است. کلزا در آذربایجان شرقی 390 هزار هکتار از اراضی کشاورزی دیم و 67 هزار هکتار زمین کشاورزی آبی زیر کشت می رود.
وی بیشترین تاکید را در این طرح بر آبیاری عنوان کرد و گفت: در قرارداد کشت که برای حمایت از کشاورزان کم توان مالی و کمبود نقدینگی در زمان کاشت اجرا می شود به عنوان پایلوت برای کشاورزان برخی استان ها به ویژه مناطق اجرا می شود. در جنوب کشور با شرکت های غلات و در استان های شمالی کشور با تعاونی های روستایی به عنوان مدیر قرارداد منعقد می کنند.
مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی وی خاطرنشان کرد: بر اساس اهداف حمایتی از این طرح که دیر اعلام و اواخر آذرماه ابلاغ شد، امسال قرارداد کشت گندم در 20 هزار و 178 هکتار از استان شامل 17 هزار و 481 هکتار دیم و 2 هزار و 697 هکتار زمین آبی منعقد شد. با مشارکت یک تعاونی روستایی به عنوان ذینفع و یک کشاورز به عنوان طرف قرارداد و با نظارت جهادکشاورزی منعقد شد.
وی افزایش بهره وری و حمایت از کشاورزان را از مهمترین اهداف اجرای طرح کشت پیمانی برشمرد و افزود: کشاورزی علمی با استفاده از ظرفیت نظام مهندسی کشاورزی با ارائه امتیازات فنی و افزایش تناژ محصولات و تولید از دیگر اهداف این سازمان است. تولید محصولات کشاورزی در این طرح دنبال می شود و در حال حاضر محصولات استراتژیک مانند گندم و دانه های روغنی را در دستور کار داریم.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان افزود: افزایش سطح کشت، افزایش بهره وری منابع آبی، کاشت ارقام مقاوم در برابر کم آبی و استفاده از تکنیک های ویژه برای کشت در شرایط کم آبی، آب و تنش آبی در مراحل بعدی دنبال خواهد شد.
رحیم زاده همچنین گفت: با وجود ابلاغ دیرهنگام مفاد این طرح از سوی دولت، آذربایجان شرقی در اجرای طرح کشت پیمانی با رهبری تعاونی های روستایی کشور پیشتاز است و این طرح با قوت بیشتری در سال جاری اجرا می شود. یک سال.» که قیمت بالایی دارند، برای حمایت از کشاورزان طرف قرارداد ارائه می شود و حتی بیمه معوق کشاورزی نیز ارائه می شود.
وی طرح افزایش تولید در دیم ها را یکی دیگر از طرح های حمایت از بخش کشاورزی عنوان کرد و گفت: این طرح به دلیل ضعف بخش خشک و با حمایت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) و در راستای دستیابی به تولید پایدار در بخش کشاورزی است. سال گذشته طرح آزمایشی و آزمایشی در دیمزهاب در چهار استان همدان، کردستان کرمانشاه و آذربایجان شرقی با کمک کارشناسان مرکز تحقیقات غذای سریع و جهاد کشاورزی انجام شد.
مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی استان یادآور شد: بر اساس ابلاغیه وزارت جهادکشاورزی، سهم اعلامی آذربایجان شرقی در این طرح 352 هزار هکتار است. هکتار نیز از طریق یک صندوق بیمه کشاورزی و تخفیف در نظر گرفته شده است.
رحیم زاده گفت: در قالب طرح افزایش تولید در دیم 150 میلیارد تن غرامت خسارت زمین به طرفین بیمه محصول و 30 میلیارد تن اعتبار به عنوان تسهیلات نوسازی 4 درصدی اعطا شده است. پارک ماشینهای کشاورزی استان. فرمان اجرایی امام (ره) با همکاری بانک ملی تشکیل شد.