شفقنا- وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: یکی از مهمترین اهداف اجرای نظام ایدهها و نیازها، اجرای پژوهش و پژوهش در کشور و فراهم کردن بستر برای ارائه نیازها و ایدهها است.
به گزارش شفقنا، محمدعلی زلفی گل روز شنبه در نشست بررسی روند پیشرفت فعالیت های انجام شده در زمینه طراحی سامانه ایده و نیاز (نان)، افزود: فراهم آوردن بستر مشترک و ملی برای ارائه نیازها و ایده ها و ایجاد. ایجاد فرصتها و تقویت روحیه نوآوری در علم بهویژه علوم انسانی و کاربردی از نظر ارزشها و تمدن ایرانی-اسلامی از دیگر اهداف این طرح است.
وی همچنین بر تمرکز رهبر انقلاب اسلامی بر جهت دهی به پژوهش، حل مشکلات کنونی، آینده و نیازهای کشور و کسب اعتبار علمی و تکمیل زنجیره علم، فناوری، جامعه و صنعت تاکید کرد و گفت: این طرح در راستای توسعه است. . همچنین ضرورت یک حرکت انقلابی برای نیازسنجی ارکان جامعه و سازماندهی و شناسایی صحیح نیازها، اندیشه ها، خلاقیت ها و نوآوری های علمی، اجتماعی، فنی و هنری کشور و تبدیل رویکرد مصرف علمی به رویکرد ایجاد نیازها و محصولات علمی
بر اساس اعلام وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، سامانه ایده و نیاز (نان) یکی از برنامه های پیشنهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی است.
تشکیل چندین تیم برای پیاده سازی سیستم نان
علی حیرودین معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با ارائه گزارشی از فعالیت های انجام شده در طرح نان، به تشکیل چندین تیم مشاوره، تخصصی و اجرایی برای نظارت، برنامه ریزی، تدوین اشاره کرد. و تدارک اجرای طرح ایده ها و نیازها.
به گفته وی، برگزاری جلسات و شوراها; به هر حال، در 26 ژانویه امسال اولین جلسه شورای تدوین خط مشی نظام عقاید و نیازها (نان) با حضور نمایندگانی از دستگاه های اجرایی کشور برگزار شد.
محمدجواد دهگانی، رئیس پژوهشگاه استنادی علم و فناوری (ISC) و دبیر شورای سیاسی نظام ایده ها و نیازها نیز گزارشی از فعالیت های دبیرخانه نان در این مدت کوتاه از جمله جلسات متعدد مشورتی ارائه کرد. کمیته برگزاری جلسات تخصصی ارائه سامانه با اعضای کمیته اجرایی و نظارت و مکاتبه جهت دریافت کلیه اطلاعات سامانه موجود در کشور اعم از تاپ، ساتا و ساجد.
ثبت بیش از 2000 نیاز دستگاه های اجرایی
امید رضایی فر مدیر سرویس حمایت از فناوری و نوآوری گفت: تاکنون بیش از 2270 نیاز از دستگاه های اجرایی جمع آوری و برای آزمایش در سامانه ثبت شده است که طی چند روز آینده جمع آوری می شود.
در این نشست نسخه اولیه سامانه نان توسط مدیر تحقیق و توسعه ISC و توانمندی های آن ارائه شد. از جمله امکانات این سامانه می توان به نیاز به سادگی در ورود اطلاعات و امکان ثبت نیازها و ایده ها به صورت کاربرپسند توسط اشخاص حقیقی و حقوقی، لزوم استفاده از هوش مصنوعی در پیاده سازی با توجه به پیش بینی های گسترده کاربران، ایجاد مستقیم ارتباط با پایگاه ISC جهت کسب اطلاعات از محققان کشور و جهان اسلام و ارسال هشدار با مراجعه به سامانه و ..
در نماد نظام عقاید و نیازها «نان» از دو رنگ مختلف به عنوان ایده و نیاز استفاده شده است. این نماد به صورت یک فرم نامتناهی به عنوان یک چرخه پویا بی نهایت و همچنین ادغام دو گروه از ایده ها و نیازها طراحی شده است. این نماد حاوی کلمه “نان” به عنوان برند اصلی است.